Magamról

Prokk Mária vagyok, szeretettel üdvözöllek!

Gyerekkorom óta álmom volt az orvosi hivatás és az emberekkel való törődés. Mivel születésemtől fogva látássérült vagyok, olyan egészségügyi szakmát kellett választanom, ahol ennek ellenére is tudok segíteni, tudom enyhíteni a hozzám fordulók testi és lelki szenvedését.

2009-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem dietetikusként, kiválló eredménnyel. A gyógynövények, gyógytáplálékok iránti érdeklődésem még főiskolai éveim idején kezdődött. A Gyógyszerészeti Karon Prof. Kéry Ágnesnél elvégeztem a fitoterápia (gyógynövénygyógyászat) kurzust, valamint később a diplomámat is a zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények egészségre gyakorolt hatásáról írtam.

2010-2012 között, 3 éven keresztül természetgyógyászatot tanultam, hogy pácienseimnek a dietoterápián kívül még több segítséget nyújthassak a gyógyulás felé vezető úton. Akreditált iskolákban, a szakma legjobbjaitól sajátítottam el az angol és francia aromaterápia, az aromaterápiás szépségterápia, a fitoterápia, a talpreflexológia, a Bach-virágterápia, valamint a Peter Hess féle hangmasszázs elméletét és gyakorlatát.

2011-ben a Panarom Aromaterapeuta Intézetben nemzetközileg is elismert Aromaterapeuta; 2012-ben pedig Professzionális Szépségterapeuta oklevelet szereztem,

2011-2014 között nemzetközi aromaterapeuta továbbképzésen vettem részt, mely során a College International de Aromathérapie (Brüsszelben található nemzetközi aromaterápiás kutatóintézet) nemzetközileg elismert szakemberei tartottak előadást az aromaterápia legújabb kutatási és terápiás eredményeiről.

2010-2012 között a Holisztikus Oktatási Központban Fitoterapeuta, Reflexológus, Bach-virág terapeuta szaktudást, az Egészségügyi Továbbképző Intézetben pedig ennek alapján kiválló eredményű vizsgát követően nemzetileg elismert oklevelet kaptam,

2011-2016 között elvégeztem a németországi Peter Hess Institut (PHI) magyar kirendeltségének, a Peter Hess Akadémia Magyarország teljes hangmasszőri tanfolyamát és vizsgát követően megkaptam a Peter Hess Institut oklevelét.

Úgy vélem, hogy a tanulás sohasem érhet véget. Legyen szó önmagunk, személyiségünk fejlesztéséről, vagy szaktudásunk bővítéséről. Ezért továbbra is igyekszem, szakmai továbbképzésekre és önismereti gyakorlatokra járva, hogy mindenkinek, bármilyen panasszal is forduljon hozzám, szakszerű segítséget, megértést és támogatást nyújthassak.

Szeretettel: Marcsi.

Megosztom:
error: A tartalom védett !!