Kiegészítő dietetikai szolgáltatások: testösszetétel analízis, étrendtervezés, egyéni receptfüzet összeállítás

Időtartam

15 perc

Kezelés tartalma

Vizsgálat tartalma: a testsúly, testzsír, izomtömeg, csonttömeg és víztartalom mennyiségének és testtájankénti megoszlásának mérése bioinpedanciás készülékkel, valamint a BMI (testtömeg index) számítás.

Árak, kedvezmények

A mérés megmutatja, testsúlyunk miből is áll össze. Miért mutat a mérleg annyit, amennyit mutat? Valóban a sok zsír nyom ennyit, vagy a csontjaink is nehezek? Ha folyamatosan edzünk, nyomonkövethető a zsír és az izomtömeg arányának változása, azaz, hogy ténylegesen is átalakul-e a zsírszövet izommá? Az analízis megmutatja a test víztartalmát is, ami szintén fontos információ.

A vizsgálat a 150 perces első dietetikai konzultáció ingyenes részét képezi, de attól függetlenül is elvégezhető. A mérési eredményeket vendégünk írásban is megkapja.

Fontos:
- A testösszetétel analízis nem végezhető el 10 éven aluli gyerekeknél és 80 év feletti idős embereknél!
- Terhesség vagy menstruáció közben nem kivitelezhető a mérés!
- A testösszetétel vizsgálatának pontossága érdekében, a mérés előtt 2 órával már ne egyen, valamint ne igyon kávét és ne sportoljon intenzíven!

Figyelem!
A testösszetétel analízis nem helyettesíti a csontsűrűség mérést (densiometriát) és semmilyen egyéb orvosi vizsgálatot! Főként dietoterápia, valamint egyéni edzési program összeállításához nyújt segítséget.

Megosztom:
error: A tartalom védett !!